Gemeente Huizen ontvangt BuitenBeter Mega-Pluim 2017

Op initiatief van de BPV Holleblok is de gemeente Huizen in het zonnetje gezet, vanwege hun goede inzet en acties vanuit de BuitenBeter-app. Uit handen van voorzitter Martin Vlaanderen ontving Bea van Arnhem van de afdeling Omgeving een zelfgemaakte trofee, de BuitenBeter Mega-Pluim 2017.

De prijs, een gouden megafoon naar het logo van BuitenBeter, is een ludieke actie van de buurtpreventievereniging. De BPV Holleblok krijgt veel tevreden signalen over de wijze waarop de gemeente reageert en handelt als er ergens een kapotte stoeptegel ligt, er sprake is van overhangend groen of bijvoorbeeld
een lantaarnpaal die niet meer werkt. Via de applicatie van BuitenBeter kunnen bewoners op een eenvoudige en snelle manier de gemeente inschakelen.
En het grote voordeel is dat er ook een terugkoppeling volgt zodat de melder weet wat er met zijn of haar melding is gedaan.

De BPV Holleblok heeft in de afgelopen 7 jaar samengewerkt met de gemeente waarbij de bewoners ook vaak een kritische houding hebben ingenomen (veiligheid, verkeerssituaties en parkeerproblematiek).
“Maar nu was het voor de BPV tijd om een pluim uit te reiken omdat de BuitenBeter-app goed werkt en er in de meeste gevallen snel en accuraat wordt gereageerd”, zo meldt Vlaanderen. “Bovendien groeit het gevoel bij melders mee te doen aan verbetering van straat en omgeving”, aldus de voorzitter.

Mevrouw Van Arnhem gaf aan dat ze zeer vereerd en verrast was. De meldingen komen bij haar binnen en daarna moet de juiste persoon of afdeling daarop reageren. Wel gaf ze aan dat er soms een melding bij haar terecht komt terwijl die bij een andere instantie (GAD of PWN) geplaatst moet worden. Maar beter melden dan helemaal niets doen, zo is het advies.
En mocht u nou zelf eens een vies of kapot bushokje zien, vuilniszakken die zijn gedumpt of op een fietspad rijden met enorme gaten? Gebruik de smartphone of bel even met 0800-0233490.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *