Spelregels BPV Alert (whatsapp) op een rij …

logo BPV Alert !!

1. Deelnemers van de BPV Alert gebruiken de zogeheten SAAR-volgorde:

S = Signaleer
A = Alarmeer via 1-1-2
A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen.
R = Reageer, door naar buiten te gaan en mogelijk contact te maken met de verdachte

2. De app is een aanvulling op de 1-1-2 melding naar politie. Bij een verdachte situatie moet altijd eerst het alarmnummer worden gebeld.

3. De groeps-whatsapp is géén plek of platform voor sociale contacten en gezelligheid. Het middel wordt alleen ingezet ter signalering en melding van situaties die zich binnen de buurt afspelen.

4. De beheerder houdt toezicht, coördineert en treedt op.

5. Alleen bij een verdachte– of noodsituatie, urgentie. Denk bij een verdachte situatie aan voetuigen die langszaam voorbij rijden, personen die zich opvallend of raar gedragen, pogingen tot inbraak, diefstal, vandalisme etc. Het gaat om situaties die zich op dat moment afspelen, actueel zijn. Het is niet de bedoeling dat zich een klopjacht voordoet omdat dit tot onveilige situaties kan leiden.

6. Alleen aanvullende inhoudelijke informatie (een vraag kan ook inhoudelijk zijn)

7. Geen loze op- of aanmerkingen, geen onnodige reacties

8. Geen kritiek of complimenten uiten via de BPV Alert

9. Geen smileys, duimpjes etc.

10. De BPV Alert kan elk moment van de dag of nacht worden geactiveerd

11. De beheerder zal bij afwezigheid (tijdens een noodsituatie) op een later tijdstip alsnog kijken wat te doen. Deelnemers kunnen buiten de groep om, via een prive-app, een waarschuwing krijgen of in ernstige gevallen alsnog uit de groep worden gegooid. Bedoeling is dat ook hier dan niet door anderen op wordt gereageerd

12. Bij wat langere afwezigheid van de beheerder zal het bestuur overigens zorgen voor een betrouwbare en deskundige back-up

13. Deelname vindt plaats op basis van lidmaatschap. Meerdere mobiele nummers per huishouden is mogelijk. Beheerder kan in overleg met bestuur niet-leden toelaten, zoals bijvoorbeeld de wijkagent.

14. Deelnemers doen mee onder eigen naam. Anonimiteit van deelnemers wordt niet toegestaan, omdat dit het uiteindelijke doel belemmert.

15. Minimale leeftijd van deelname is 18 jaar.

16. Informatie moet betrekking hebben op een gebeurtenis, incident of situatie die zich of bij het spreidingsgebied van de BPV Holleblok plaatsvindt.

17. Informatie binnen de groep mag op geen enkele wijze worden gedeeld met andere partijen. Alleen na overleg met de beheerder is het delen van informatie bespreekbaar en mogelijk.

18. Het onderling versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Kenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.

19. Schunnige, vulgaire en/of andersoortige discutabele teksten zijn ongewenst en worden door de beheerder verwijderd. Het staat de beheerder daarbij vrij om op te treden en eventueel deelnemers uit te sluiten (verwijderen).

Mocht u twijfels, vragen of opmerkingen hebben dan staat het u natuurlijk vrij om de beheerder een prive-app te sturen, zodat de groep daar niet mee wordt belast. Het mobiele nummer van de beheerder is u bekend en is terug te vinden via de BPV Alert.

Tot slot, enkele trefwoorden voor de whatsapp-groep zijn:

Urgent
Verdacht
Nu
Veilig
Informatief
Inhoudelijk
Zakelijk
Aanvullend

De BPV Alert …. voor sneller effectief handelen en een grotere pakkans!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *